JAK SE PROJEVUJE ZTRACENÁ ČÁST DUŠE

 Jak-se-projevuje-ztracena-cast-duse

 

Jak se projevuje ztracená část duše

  

V důsledku traumatického zážitku se často část naší duše oddělí. Je to sebeobranný mechanismus ve chvílích, kdy je situace příliš zatěžující.

Zůstává pak skryta v bezpečí a zřídkakdy se sama vrátí zpět.

Vidím to při šamanském cestování - diagnostice potíží, které mají pak velmi různé projevy i příčiny. Tímto způsobem léčby se dá tato část našeho já vyhledat a vrátit zpět.

 

Příčinou ztráty duše bývá zahlcující situace jako je například šok, pocit ohrožení života, zrada, ztráta, šikana, nehoda nebo chirurgický zákrok.

Ale také například důsledek zanedbání nebo špatného zacházení v dětství, porodní trauma a stavy ohrožení v prenatálním období.

 

Taková událost byla většinou silně emočně nabitá, příliš intenzivní a v danou chvíli neměla řešení.

Základní pocit byl: „Necítím se bezpečně, nechci toho být svědkem, nechci u toho být. Tato příhoda představuje nebezpečí pro můj život a pro přežití.“

Trauma v zásadě znamená, že se od sebe raději odpojíme.

 

Podobně zraňující je zkušenost, že člověk tady není vítaný, připadá si něčím odlišný, cítí se osamělý nebo nešťastný. V tu chvíli se tato esenciální část odděluje a ztrácí se v čase. V dnešní moderní společnosti podobnou ztrátu duše prodělal v rozmanitých podobách a v menší nebo větší míře téměř každý.

 

 

Jaké jsou projevy ztracené části duše následkem traumatu

 

Člověk se často necítí plně ve svém těle, může mít dojem, že věci nejsou skutečné a svět působí až nereálně. Zažívá pocit oddělenosti, prázdnoty, dělá mu problém být v přítomnosti a stahuje se do sebe.

 

Může docházet k přecitlivělosti, přehnaným nebo naopak potlačovaným emočním reakcím, úzkostem, depresím, nespavosti nebo k zapomětlivosti.

 

Traumatické události se někdy vrací v podobě záblesků vzpomínek, způsobují výkyvy nálad, strachy a pocity rozbitého, zlomeného já. K dalším symptomům patří různé poruchy, psychosomatické projevy a sklon k závislostem všeho druhu.

 

V důsledku odcizení často dochází k disociaci, jakémusi vnitřnímu vypnutí a popírání sebe a reality.

Lidi to pak někdy táhne ke spiritualitě, ale to je duchovní obcházení, které bohužel problém neřeší ani neléčí.

 

spiritualni-leceni 

 

 

Jak probíhá návrat oddělené části duše

 

Prostřednictvím šamanské cesty lze prostoupit do nevšední reality a tyto ztracené duše nalézt.

Nejdřív nahlížím do duchovního světa a s pomocí průvodců a spojenců vyhledávám odštěpenou část duše. Následně přivádím a navracím jednu nebo více energetických částí zpět, aby se člověk mohl cítit opět celistvější. Některé jdou ochotně, jiné potřebují trochu přemlouvání a vysvětlování, že bolestná situace již odezněla a těžké události jsou pryč.

 

Často zprostředkovávám informace, co je potřeba udělat nebo co tomu brání. Mnohdy přicházejí úkoly nebo uvědomění, které pomáhají posunout se v životě dál.

 

Poté následuje různě dlouhá chvíle integrace, aby se duše cítila v bezpečí a mohla splynout. Stává se znovu součástí celku a člověk přestává mít pocit, že mu něco chybí a získává zpět svou sílu.

  

Je potřeba pochopit, že důvodem, proč část naší podstaty opouští tělo, je ochranný mechanismus, který pomáhá se přenést přes bolestivé emocionální nebo fyzické události, které byly v danou chvíli pro psychiku příliš traumatizující.

 

Duše může být ztracená, ale také unesená. To se stává v důsledku působení negativních sil.

Praktikující šaman má za úkol ve změněném stavu vědomí duši vyhledat v duchovním světě a bezpečně vrátit do těla. Tím se obnovuje vitalita, léčí posttraumatický syndrom a člověk se stává znovu duchapřítomný a v kontaktu se sebou.

 

 

Měj pohodový den

Monika

  

 

Zaujal tě článek? Poděl se o něj s ostatními. Za jeho sdílení ti děkuji.

Máš pocit, že je ztracená část duše také tvoje téma? Objednej se ke mně na Konzultaci.

 Monika-Micajová-konzultace


 

Monika Micajová_1

Monika Micajová

Provázím na cestě k vnitřnímu klidu a vyjasnění životních situací, aby mohl život volně proudit s lehkostí a radostí.

Nabízím osobní konzultace s hlubším vhledem na problém. Věnuji se poradenství Feng Shui pro útulný domov. 

Inspiruji, motivuji, tvořím a sdílím vlastní zkušenosti.

Více o autorce →

 

web-m   fb-m   ig-m   yt-ikona

 


 

nnnn

 

 

Zpět do obchodu