JAK SE PROJEVUJE ZTRACENÁ ČÁST DUŠE

 Jak-se-projevuje-ztracena-cast-duse

 

Jak se projevuje ztracená část duše

  

V důsledku traumatického zážitku se často část naší duše oddělí. Je to sebeobranný mechanismus ve chvílích, kdy je situace příliš zatěžující.

Zůstává pak skryta v bezpečí a zřídkakdy se sama vrátí zpět.

Vidím to při šamanském cestování - diagnostice potíží, které mají pak velmi různé projevy i příčiny. Tímto způsobem léčby se dá tato část našeho já vyhledat a vrátit zpět.

 

Příčinou ztráty duše bývá zahlcující situace jako je například šok, pocit ohrožení života, zrada, ztráta, šikana, nehoda nebo chirurgický zákrok.

Ale také například důsledek zanedbání nebo špatného zacházení v dětství, porodní trauma a stavy ohrožení v prenatálním období.

 

Taková událost byla většinou silně emočně nabitá, příliš intenzivní a v danou chvíli neměla řešení.

Základní pocit byl: „Necítím se bezpečně, nechci toho být svědkem, nechci u toho být. Tato příhoda představuje nebezpečí pro můj život a pro přežití.“

Trauma v zásadě znamená, že se od sebe raději odpojíme.

 

Podobně zraňující je zkušenost, že člověk tady není vítaný, připadá si něčím odlišný, cítí se osamělý nebo nešťastný. V tu chvíli se tato esenciální část odděluje a ztrácí se v čase. V dnešní moderní společnosti podobnou ztrátu duše prodělal v rozmanitých podobách a v menší nebo větší míře téměř každý.

 

 

Jaké jsou projevy ztracené části duše následkem traumatu

 

Člověk se často necítí plně ve svém těle, může mít dojem, že věci nejsou skutečné a svět působí až nereálně. Zažívá pocit oddělenosti, prázdnoty, dělá mu problém být v přítomnosti a stahuje se do sebe.

 

Může docházet k přecitlivělosti, přehnaným nebo naopak potlačovaným emočním reakcím, úzkostem, depresím, nespavosti nebo k zapomětlivosti.

 

Traumatické události se někdy vrací v podobě záblesků vzpomínek, způsobují výkyvy nálad, strachy a pocity rozbitého, zlomeného já. K dalším symptomům patří různé poruchy, psychosomatické projevy a sklon k závislostem všeho druhu.

 

V důsledku odcizení často dochází k disociaci, jakémusi vnitřnímu vypnutí a popírání sebe a reality.

Lidi to pak někdy táhne ke spiritualitě, ale to je duchovní obcházení, které bohužel problém neřeší ani neléčí.

 

 

Jak probíhá návrat oddělené části duše

 

Prostřednictvím šamanské cesty lze prostoupit do nevšední reality a tyto ztracené duše nalézt.

Nejdřív nahlížím do duchovního světa a s pomocí průvodců a spojenců vyhledávám odštěpenou část duše. Následně přivádím a navracím jednu nebo více energetických částí zpět, aby se člověk mohl cítit opět celistvější. Některé jdou ochotně, jiné potřebují trochu přemlouvání a vysvětlování, že bolestná situace již odezněla a těžké události jsou pryč.

 

Často zprostředkovávám informace, co je potřeba udělat nebo co tomu brání. Mnohdy přicházejí úkoly nebo uvědomění, které pomáhají posunout se v životě dál.

 

Poté následuje různě dlouhá chvíle integrace, aby se duše cítila v bezpečí a mohla splynout. Stává se znovu součástí celku a člověk přestává mít pocit, že mu něco chybí a získává zpět svou sílu.

  

Je potřeba pochopit, že důvodem, proč část naší podstaty opouští tělo, je ochranný mechanismus, který pomáhá se přenést přes bolestivé emocionální nebo fyzické události, které byly v danou chvíli pro psychiku příliš traumatizující.

 

Duše může být ztracená, ale také unesená. To se stává v důsledku působení negativních sil.

Praktikující šaman má za úkol ve změněném stavu vědomí duši vyhledat v duchovním světě a bezpečně vrátit do těla. Tím se obnovuje vitalita, léčí posttraumatický syndrom a člověk se stává znovu duchapřítomný a v kontaktu se sebou.

 

 

Měj pohodový den

Monika

  

 

Zaujal tě článek? Poděl se o něj s ostatními. Za jeho sdílení ti děkuji.

Máš pocit, že je ztracená část duše také tvoje téma? Objednej se ke mně na Konzultaci.

 Monika-Micajová-konzultace


 

Monika Micajová_1

Monika Micajová

Provázím na cestě k vnitřnímu klidu a vyjasnění životních situací, aby mohl život volně proudit s lehkostí a radostí.

Nabízím osobní konzultace s hlubším vhledem na problém. Věnuji se poradenství Feng Shui pro útulný domov. 

Inspiruji, motivuji, tvořím a sdílím vlastní zkušenosti.

Více o autorce →

 

web-m   fb-m   ig-m   yt-ikona

 


 

nnnn

 

 

Zpět do obchodu