PROČ MILUJU FENG SHUI

Feng-Shui

 

 Proč miluju Feng Shui

 

Odpovím hned v úvodu článku. Nejen, že nám Feng Shui pomůže vnést žádané změny do života, ale zároveň nám říká pravdu o tom, jak to zrovna teď v sobě máme nastavené.

 

Prostor, který obýváme přesně vypovídá o tom, co se právě odehrává v našem životním příběhu. Půdorys a celé uspořádání bytu nebo domu nám zobrazuje pravdu o nás. Ukazuje i to, co si nechceme připustit nebo si nalháváme, že to není zas tak špatné, nebo že to bude dobré. Ale bude to pořád stejné, dokud téma nepochopíme. Když v nás dojde ke změně, tak nás prostor bytu propouští a my se posouváme dál. Zažila jsem to již u mnoha bytů u klientů i u sebe na vlastní kůži, protože jsme se často stěhovali.

 

Prostor bytu je pokračováním našeho fyzického těla i psychického rámce, a proto odpovídá našemu prostoru vnitřnímu. Vlastně zrcadlí, přesně tak, jak to zrcadla umí, okolnosti, které nevidíme. Z půdorysu se dá číst jako z knihy, a proto nám může být velmi nápomocný.

 

Když napravíme tzv. "prohřešky" Feng Shui, třeba pomocí zrcadel nebo doplňků, tak efekt se často velmi brzy prokáže i v realitě. Buď podpoří oblast kýženým směrem nebo na ni jaksi posvítí a rozhýbe stojaté vody našeho života, aby ke změně mohlo dojít. Někdy dochází k tomu, že se situace dočasně zhorší, aby se posléze mohla překlopit do harmonie. Jsem tím neustále fascinována.

 

Čím častěji se stěhujeme, tím rychlejší je naše vlastní osobní evoluce. Ale důvodem ke stěhování samozřejmě nebývá naše touha po vývoji, ale události, které nás k tomu většinou donutí nebo prostě náhodou přivedou. Ne vždy si můžeme vybrat, kde budeme bydlet, ale pokaždé nás to neomylně přivede přesně tam, kde máme být a jaké téma máme zrovna prožívat.

V prostoru, ve kterém žijeme nejsme náhodou, přitáhla nás tam příčina a následek.

Někdy se toužíme odstěhovat a nejde to, jindy si přejeme zůstat a musíme se vystěhovat. Ani v tomto nemáme příliš svobodnou vůli.

 

feng-shui

 

 

Bydlení je jako obraz nebo aranžmá ve filmu, které nás svou atmosférou přenese do konkrétního děje. Tvar půdorysu, rozložení místností a umístění vůči světovým stranám jasně vykresluje celkovou náladu obyvatel prostoru.

 

Určuje téma, které se zde děje a vede nás nejen k podpoření jednotlivých sektorů - jako jsou například vztahy, finance nebo zdraví, ale také je výzvou k úpravě nebo odblokování limitujících přesvědčení a názorových konceptů.

 

Pochopením výkladu Feng Shui si máme možnost uvědomit, co se v našem životě opravdu odehrává a kterým směrem nás to povede.

 

 

Feng Shui a prostředí

Významnou roli hraje, do jakého prostředí je byt nebo dům zasazen. Je to na samotě u lesa, na periférii města nebo v centru u rušné křižovatky? Přízemí nebo poslední patro s terasou? Okna s výhledem do zeleně nebo na popelnice? Milí sousedé nebo studená až nepřátelská atmosféra v bytovém domě? Vlastní bydlení nebo nájem na rok? Nový objekt nebo se svou dlouhou historií? Toto vše a mnoho dalšího podává jasné informace. Tento ucelený dojem nám pomůže se vyznat v tom, co v této chvíli prožíváme i kam se posunout dál.

 

To, co nám chybí v životě nám většinou chybí i v obytném prostoru, a tak se rodí nová touha, která udává směr do budoucnosti.

Týká se to většinou bytů, protože ty mají na rozdíl od domů půdorysy často členité, kde může chybět i jeden celý sektor.

 

Byt je naším odrazem, ukazuje, co nevidíme. Podporuje nás i v tom, že začínáme toužit po tom, co nemáme, a tak se rozehrává pohyb k dalším krokům.

 

Svět se odehrává v nás a domov je náš mentální obraz sebe sama.

Pokud chceme vnést pozitivní změny do života pomocí této metody, tak základem, a tedy prvním krokem vždy bývá úklid, aby se nám uvolnil životní prostor a nová energie mohla proudit. Malým ovlivňujeme velké.

 

Místo, kde bydlíme nás může a má podporovat. Provedením malých i velkých změn nám umožní současně změnit nastavení mysli. V symbolické rovině tak vědomě vytváříme něco jako nástěnku přání, která nám pomáhá vnést do života nový směr. Pohled na své nové uspořádání našeho okolí nás podvědomě ovlivňuje a dělá tak kus práce za nás.

 

 

Feng Shui je moje srdeční záležitost. Věnuji se poradenství v rámci Prahy a také online konzultacím nad půdorysem. Pracuji s metodou Feng Shui upravenou na naše podmínky, často s terapeutickým přesahem.

Víte, co je na Feng Shui nejlepší? Že prostě funguje.

 

Krásné a harmonické bydlení

Monika

 

 

Líbil se ti článek? Poděl se o něj s ostatními, jistě někoho obohatí. Za jeho sdílení ti děkuji. 

Potřebuješ poradit s uspořádáním svého domova? Objednej se ke mně na Konzultaci Feng Shui.

 Monika-Micajová-konzultace


Monika Micajová_1   

Monika Micajová

Provádím na cestě k vnitřnímu klidu a vyjasnění životních situací. Věnuji se poradenství Feng Shui pro útulný domov.

Pomáhám rozvíjet zdravý vztah k sobě, aby mohl život volně proudit s lehkostí a radostí.

Inspiruji, motivuji, tvořím a sdílím vlastní zkušenosti.

Více o autorce →

 

web-m    fb-m    ig-m   yt-ikona

 


 

nnnn

 

Zpět do obchodu